Zo kies je de perfecte wijn als geschenk

De ideale wijn kiezen als geschenk

Wijn is een veelgebruikt geschenk voor verschillende gelegenheden, zoals verjaardagen, jubilea, en Kerstmis. Echter, met zo veel soorten wijn beschikbaar kan het lastig zijn om te kiezen welke wijn het beste past bij de persoon die je wilt verrassen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de perfecte fles wijn te kiezen als geschenk.

Overweeg de gelegenheid

Bepaalde wijnen passen beter bij bepaalde gelegenheden. Een lichte witte wijn past goed bij een picknick of een zomerse barbecue, terwijl een stevige rode wijn beter past bij een winterse avondmaaltijd. Als je weet welke gelegenheid het geschenk voor bedoeld is, kan je beter bepalen welke wijn het beste past bij de situatie.

Denk aan de voorkeur van de ontvanger

Als je de voorkeur van de ontvanger weet, kan je een wijn kiezen die past bij hun smaak. Als ze bijvoorbeeld van zoete wijn houden, kan je een Riesling of een Moscato kiezen. Als ze een voorkeur hebben voor droge wijn, kan je een Cabernet Sauvignon of een Chardonnay overwegen.

Bekijk het etiket

Het etiket van de wijn kan veel informatie geven over de smaak en herkomst van de wijn. Als je bijvoorbeeld een Italiaanse wijn zoekt, zoek dan naar het label "DOCG" (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), wat de hoogste kwaliteit aangeeft. Het kan ook nuttig zijn om te kijken naar de druivensoorten die in de wijn zijn verwerkt, evenals het jaar van de oogst.

Overweeg de verpakking

De verpakking kan ook een belangrijke rol spelen bij het kiezen van een wijn als geschenk. Sommige wijnflessen hebben een mooie verpakking, wat het geschenk extra speciaal kan maken. Daarnaast kan je ook overwegen om een wijnset te kiezen, waarbij de wijn wordt geleverd met bijvoorbeeld een set wijnglazen.

Ga voor kwaliteit

Als je een fles wijn cadeau geeft, ga dan voor kwaliteit. Dit betekent niet dat je de duurste fles wijn hoeft te kopen, maar kies wel voor een wijn van goede kwaliteit. Als je niet zeker weet welke wijn van goede kwaliteit is, kan je ons steeds om advies vragen.

Koop op tijd

Als je een specifieke wijn in gedachten hebt, zorg er dan voor dat je deze op tijd koopt. Sommige wijnen zijn beperkt verkrijgbaar en kunnen snel uitverkocht zijn. Door op tijd te kopen voorkom je dat je genoegen moet nemen met een minder geschikte fles wijn.

Het kiezen van de perfecte fles wijn als geschenk kan lastig zijn, maar met deze tips kan je alvast beter bepalen welke wijn past bij de gelegenheid en de persoon.

Als alternatief voor één of meerdere flessen wijn, kan je ook kiezen voor een Proeverijbon. Hiermee kan de ontvanger zelf enkele wijntjes komen proeven en eventueel kopen.

1
min read
A- A+
De perfecte witte wijn voor gerechten met asperges
Weinig delicatessen zijn zo verfijnd als asperges. Met hun delicate smaak en sappige textuur zijn ze een favoriet ingrediënt in vele gerechten,…
wijn voor je communiefeest of lentefeest
Hoera, de lente is aangebroken! Dat betekent meteen ook dat het seizoen van communiefeesten en lentefeesten weer voor de deur staat. Een belangrijk…
De Proeverij op ProWine 2024 in Düsseldorf
Al wie iets te maken heeft met wijn, moet er geweest zijn. Op ProWein in Düsseldorf verzamelen elk jaar duizenden wijnboeren, importeurs, handelaars…
Lente wijnkaart wijnbar de Proeverij Geel degustatie wijn proeven
"Daar is de lente, daar is de zon. Bijna, maar ik denk dat ze weldra zal komen", zong Jan De Wilde. Maar op onze lentekaart hoef je niet langer te…
Valentijn in De Proeverij
Leve de liefde, kom ze vieren in De Proeverij! Het weekend dat volgt op Valentijn kan je in onze wijnbar terecht voor een gezellige tête-à-tête met…
Coravin wijnbewaarsysteem - wijn langer bewaren
Ken je ook het wrange gevoel wanneer je de restjes wijn moet weggooien, omdat de fles nét iets te lang open stond? Zeker bij exclusieve (en meestal…

Logo De Proeverij Geel