Mini-tasting: proef 3 Griekse toppers van het domein Papaioannou

Mini-tasting Papaioannou

Dit weekend kan je wat unieks proeven tijdens je bezoekje aan de wijnbar. Enkele wijnen die niet op de kaart staan, maar wel gedurende het hele weekend als proevertje gedegusteerd kunnen worden, zolang de voorraad strekt. Tijdens deze mini-tasting schenken we 3 proevertjes van het domein Papaioannou. Aan elkaar gewaagd maar elk met een eigen karakter. 

Tijdens onze mini-tastings krijg je een proevertje van 3 wijnen in hetzelfde thema, vergezeld van een lekker passend hapje.

Ten westen van Athene (GR) ligt het biologische wijndomein Papaioannou, dat 57 ha bestrijkt en waar onder meer de lokale druif Agiorgitiko, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir en Syrah verbouwd wordt. Wie in juli of augustus al langskwam in onze wijnbar, heeft misschien de eerste van de 3 te proeven wijnen al wel over de lippen laten gaan. Reden te meer om ook de twee andere eens te degusteren en de smaakpapillen te verwennen. 

Wijndomein Papaioannou - Griekenland

Mini-tasting van 5 tot 7 oktober 2023

Papaioannou Estate Nemea - 2019

De eerste te proeven wijn is de Papaioannou Estate Nemea. Een complexe wijn van 100% Argiorgitiko die 12 maanden rijping op vaten van Franse eik heeft ondergaan. Je ontdekt aroma's van kers, kruiden, vanille, braambes en bosbes. In de mond versmolten tannines en een mooie aciditeit.

Papaioannou Old Vines Nemea - 2015

Deze rijpere wijn, gemaakt van 100% Argiorgitiko van oude wijnranken, heeft 18 maanden gerijpt op Franse eik. Je ziet een mooie robijnrode kleur en ontdekt aroma's van kers, pruim, toffee, kaneel en chocolade. De rijke body, knapperige zuren, speelse tannines en tonen van koffie, vanille en tabak maken de beleving compleet. 

Papaioannou Lyric Petit Verdot - 2005

De kers op de taart is deze unieke en onweerstaanbare 100% Petit Verdot met maar liefst 24 maanden houtrijping op Franse eik. De aroma's van rijpe rode en zwarte bessen geven al een voorzet. In de mond krijg je intense tonen van viooltjes, kruiden, zwarte olijven en aards-rokerige accenten. Ook al werd de wijn in 2005 geoogst, deze flessen kunnen gerust nog een 10 à 15 jaar verder rijpen in de kelder. Al zou het zonde zijn om zolang te moeten wachten.

Ben je liefhebber van het stevigere werk en komt het water je al in de mond? Breng dan zeker op donderdag 5, vrijdag 6 of zaterdag 7 oktober 2023 een bezoek aan De Proeverij.

We schenken deze 3 wijnen als trio in proeverijglazen, vergezeld van enkele passende Griekse hapjes.

Tip: wil je zeker zijn van een plaatsje? Reserveer dan tijdig online!

1
min read
A- A+
15 wijnen die je per glas kan komen proeven
Zoals je wellicht wel weet, wisselen we weleens van wijnkaart. Wie de laatste weken nog een bezoekje bracht aan De Proeverij, heeft ze al kunnen…
Amfoorwijn wordt gemaakt in oude kruiken
Wijn is een drank die al eeuwenlang wordt genoten en gewaardeerd over de hele wereld. De technieken en methoden van wijn maken zijn door de eeuwen…
Wijnen van over de hele wereld - wijnregio's
Wijn is een van de meest fascinerende dranken ter wereld en wordt in verschillende regio's geproduceerd met behulp van verschillende druivensoorten.…

Logo De Proeverij Geel