De ultieme wijnervaring met deze handige accessoires

Accessoires en geschenken voorwijnliefhebbers - Vacu Vin

Als wijnliefhebber weet je dat er niets gaat boven het genot van een perfect glas wijn. Maar wist je dat er een hele wereld van accessoires bestaat die je wijnervaring naar een hoger niveau tillen? Van beluchters tot kurkentrekkers, van vacuum pompsystemen tot het Coravin wijnbewaarsysteen, en van actieve koelers tot andere innovatieve producten. Er zijn talloze manieren om het bewaren, schenken en drinken van wijn aangenamer en beter te maken.

Makkelijk je fles wijn openen met een handige kurkentrekker

Het openen van een fles wijn kan soms een uitdaging zijn, vooral als de kurk hardnekkig vastzit. Maar met een hoogwaardige kurkentrekker is dit verleden tijd. Onze voorkeur gaat uit naar een tweestaps kurkentrekker, maar voor wie in één simpele beweging zonder moeite een fles wil openen, is een goede hefboomkurkentrekker de ideale oplossing.

Tweestaps kurkentrekker

Tweestaps kurkentrekkers, zoals de naam al aangeeft, werken in twee stappen. Na het lossnijden van de capsule en het indraaien van de spiraal, wordt de kurk in twee stappen omhoog getild. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de kracht goed gespreid wordt en dat de kans op het breken van de kurk kleiner wordt.

handige tweestaps kurkentrekker vacu vin online kopen

Hefboom kurkentrekkers

Hefboom kurkentrekkers maken gebruik van een slimme hefboomwerking om de kurk uit de fles te trekken met minimale inspanning. Door simpelweg de hendel omlaag te duwen en vervolgens omhoog te trekken, wordt de kurk moeiteloos verwijderd, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met minder kracht in hun handen. Met deze praktische kurkentrekkers wordt het openen van een fles wijn een fluitje van een cent.

Hefboomkurkentrekker Vacu Vin online kopen makkelijk fles wijn openen

Verbeter de smaak van wijn met wijnbeluchters

Het beluchten van bepaalde wijnen is een aanrader, omdat het de smaak en aroma's van de wijn kan verbeteren. Sommige wijnen, vooral jonge en krachtige rode wijnen, kunnen baat hebben bij beluchting omdat het helpt om de tannines te verzachten en de aroma's te openen.

 

Door de wijn te beluchten, wordt zuurstof toegevoegd aan de wijn, waardoor deze zich kan ontwikkelen en de smaken beter tot hun recht komen. Een handige manier om wijn te beluchten is door gebruik te maken van wijnbeluchters die op de fles gemonteerd worden. Deze beluchters, zoals de Vacu Vin Aerator, passen eenvoudig op de flessenhals en zorgen ervoor dat de wijn tijdens het schenken wordt belucht, waardoor je direct kunt genieten van de verbeterde smaak en aroma's. 

Wijn langer bewaren met een vacuumpomp of Coravin wijnbewaarsysteem

Wine saver vacuum pomp en stopper

Een vaccuumpomp met afsluitdop is een handig hulpmiddel voor wijnliefhebbers die willen genieten van hun favoriete wijnen zonder de hele fles in één keer te hoeven consumeren. Deze pompen werken door de lucht uit de fles te pompen, waardoor de oxidatie van de wijn wordt verminderd en de versheid langer behouden blijft. Een bijkomend voordeel van deze pompen is dat ze vaak zijn uitgerust met een afsluitdop die een klikkend geluid maakt wanneer de juiste hoeveelheid lucht is verwijderd, waardoor je weet dat de fles goed is afgesloten. Dit zorgt ervoor dat je wijn langer lekker blijft en je kunt blijven genieten van de volle smaak, zelfs dagen na opening.

Winesaver vacuum pomp wijnbewaarsysteem Vacu vin

Coravin wijnbewaarsysteem met aragongas

Het Coravin wijnbewaarsysteem is een revolutionair apparaat dat wijnliefhebbers in staat stelt om een ​​glas wijn uit een fles te schenken zonder de kurk te verwijderen. In plaats daarvan maakt het systeem gebruik van een dunne naald die door de kurk wordt gestoken en een inert gas, zoals argon, in de fles injecteert om de wijn eruit te laten stromen. Nadat het glas is geschonken, sluit de kurk zich automatisch weer af, waardoor de rest van de wijn in de fles wordt beschermd tegen oxidatie.

Het grote voordeel van het Coravin systeem is dat het je in staat stelt om van hoogwaardige wijnen te genieten zonder je zorgen te hoeven maken over het bederven van de rest van de fles. De wijn blijft gedurende meerdere maanden of zelfs jaren goed. Dit maakt het ideaal voor wijnliefhebbers die graag verschillende wijnen willen proberen zonder de druk te voelen om de hele fles in één keer te consumeren.

Coravin wijnbewaarsysteem gebruiken

Wijn snel op temperatuur brengen met actieve wijnkoelers

Of het nu gaat om een zomerse barbecue of een gezellig diner, een koele glas wijn is altijd een welkome traktatie. Met actieve koelers houd je je wijn op de perfecte temperatuur, zodat elke slok verfrissend en heerlijk is. 

Actieve wijnkoelers met uitneembare koelelementen zijn een fantastische toevoeging aan het repertoire van elke wijnliefhebber, vooral voor degenen die graag genieten van gekoelde witte wijn en rosé. Deze koelers bieden een snelle en handige manier om je favoriete flessen wijn op de perfecte temperatuur te krijgen, zonder te hoeven wachten.

 

Door de uitneembare koelelementen vooraf in de diepvries te bewaren, kun je ze gemakkelijk gebruiken wanneer dat nodig is. Plaats eenvoudig het gekoelde koelelement in de actieve wijnkoeler, schuif de fles wijn erin en binnen slechts 10 minuten wordt de wijn op de ideale drinktemperatuur gebracht.

Vacu Vin actieve wijnkoeler snel koelen wijn online kopen

Deze koelers zijn niet alleen praktisch, maar ook uiterst effectief in het behouden van de frisheid en smaak van je favoriete witte wijnen en rosé.

Of je nu geniet van een zonnige dag in de tuin, een picknick in het park of een diner met vrienden, met een actieve wijnkoeler ben je altijd verzekerd van perfect gekoelde wijn om van te genieten.

Het ideale geschenk voor elke wijnliefhebber

Met de gepaste wijnaccessoire maak je elke wijnliefhebber blij! In ons assortiment vind je verschillende geschenkpakketten die niet alleen mooi zijn om af te geven, maar ook nuttig bij het openen, schenken of bewaren van een fles wijn. Op onze webshop vind je niet alleen topwijnen die bij iedereen in de smaak vallen, maar ook accessoires zoals beluchters, kurkentrekker, vacuum pompsystemen, Coravin wijnbewaarsystemen en toebehoren, actieve koelers en andere handige producten. Zowel los verkrijgbaar als in mooie geschenkverpakking.

Bekijk alle accessoires

3
min read
A- A+
De nationale tasting, Belgische wijnen, Proeverij
De afgelopen jaren heeft de Belgische wijnindustrie een opmerkelijke opmars gemaakt. Waar ooit voornamelijk bier en chocolade het culinaire landschap…
de beste wijn voor je zomerse barbecue met vrienden
De zon schijnt, de grill staat aan en je hebt zin in een heerlijke barbecue met vrienden en familie. Maar wat is een zomerbarbecue zonder de perfecte…
De zomerse wijnkaart van De Proeverij
Terwijl het mooie weer nog op zich laat wachten, zorgen we bij De Proeverij alvast voor de zon uit Puglia, de zomerse sfeer uit Rioja, een frisse…
De perfecte witte wijn voor gerechten met asperges
Weinig delicatessen zijn zo verfijnd als asperges. Met hun delicate smaak en sappige textuur zijn ze een favoriet ingrediënt in vele gerechten,…
wijn voor je communiefeest of lentefeest
Hoera, de lente is aangebroken! Dat betekent meteen ook dat het seizoen van communiefeesten en lentefeesten weer voor de deur staat. Een belangrijk…
De Proeverij op ProWine 2024 in Düsseldorf
Al wie iets te maken heeft met wijn, moet er geweest zijn. Op ProWein in Düsseldorf verzamelen elk jaar duizenden wijnboeren, importeurs, handelaars…

Logo De Proeverij Geel